Întâlnire cu reprezentanții Ashoka România

Întâlnire cu reprezentanții Ashoka România

În această dimineață cu ninsoare am discutat cu reprezentanții Ashoka România despre viitor, despre valoarea deșeurilor și despre soluții pentru combaterea sărăciei energetice.

Foarte multe idei bune care pot fi adoptate și la noi. Contribuția USR va fi de suport pentru elaborarea legislatiei care să ajute aceste proiecte de antreprenoriat social.

,,USR pentru mediu: În ciuda vremii de afară, am avut o dimineață frumoasă alături de trei oameni remarcabili care ne-au povestit despre schimbările pe care le-au provocat în comunitățile lor. Albina din Peru, Martin din Mexic și Antonio din Portugalia au venit în România să împărtășească cu noi provocările pe care le-au întâmpinat până au reușit să dezvolte soluții inovatoare în domeniile lor: deșeuri, energie și, respectiv, locuire.

Albina Ruiz este un pionier global în domeniul gestionării deșeurilor. Ea a creat un sistem al colectorilor informali de deșeuri și i-a transformat în micro-întreprinderi de colectare selectivă și reciclare. Soluția ei a plecat din Peru și a fost deja replicată în alte țări. Ea a schimbat chiar și legea deșeurilor din Peru, reglementând astfel activitatea reciclatorilor informali care, acum, își pot desfășura activitatea cu demnitate.

Martin este co-fondatorul Ilumexico, un ONG care combate sărăcia energetică din comunitățile rurale folosind energia solară. Până în 2020, ei vor electrifica 50.000 de locuințe și vor schimba în bine viața a 300.000 de mexicani. 

Antonio Bello este un inovator social care, prin Just a Change, reabilitează casele persoanelor vulnerabile. Până acum a reabilitat 100 de locuințe individuale și 30 de instituții, precum azile de bătrâni, orfelinate și grădinițe. 

Cei trei au fost aduși în România de Ashoka România, cea mai mare rețea internațională a antreprenorilor sociali din lume, care își propune să tot aducă în țara noastră idei care pot sta la baza unor schimbări sociale profunde. Noi ne-am luat doza de inspirație pentru o perioadă lungă și vom integra ideile schimbate azi în proiectele noastre în curs de desfășurare România.

 - cu Silvia Dinică şiCorina Murafa la Palatul Parlamentului.,,

Inapoi