Ministerul Afacerilor Interne finanțează și promovează un site web cu informații vechi spațiul Schengen

Ministerul Afacerilor Interne finanțează și promovează un site web cu informații vechi spațiul Schengen

Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Interne, finanțează și promovează un site web cu informații referitoare la spațiul Schengen, în care datele cele mai recente sunt din aprilie 2016: http://www.schengen.mai.gov.ro/ 

Deși a aderat la Uniunea Europeană în același an, Bulgaria va face parte din spațiul Schengen, cel puțin cu granițele aeriene, începând cu 1 ianuarie 2019, în vreme ce accesul României în spațiul Schengen este blocat din cauza corupției. Progresele vecinilor în privința autostrăzilor, turismului și eliminării corupției se remarcă în Europa, în timp ce actualii guvernanți ai României întrețin în țară o stare accentuată de instabilitate.

Anul acesta, România a avut cel mai critic raport al Mecanismului de Colaborare și Verificare de la aderarea la Uniunea Europeană, cauzele fiind ofensiva împotriva independenței justiției și a luptei anticorupție, pornită și întreținută de coaliția de guvernare PSD-ALDE. Între timp, cetățenii României vor face coadă la aeroport pentru statele extra-Schengen, pentru că PSD-ALDE își doresc menținerea României la distanță de Europa. 

O veste tristă în an centenar. Este din ce în ce mai stringentă schimbarea clasei politice actuale cu oameni noi, care să reprezinte cu demnitate, responsabilitate și respect românii în afara granițelor țării, în Europa.
 
Inapoi