Ecografia unei presedintii romanesti cu prioritati europene, dar cu o Europa circumspecta

Ecografia unei presedintii romanesti cu prioritati europene, dar cu o Europa circumspecta

        Astăzi, în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, Viorica Dancila a prezentat prioritățile României că și conducător al Consiliului European. Liderii grupurilor europene și membrii Parlamentului European, au avut unele dintre cele mai lucide argumente la adresa situației politice din România, situație vehement negată de către Premierul României și membrii Guvernului. Ceea ce refuză Viorica Dancila să admită este că în România, oamenii fierb în oală cu presiune sub amenințarea OUG-ului pe amnisie și grațiere.

        „Anumite decizii care se iau la nivel european în privința unor state membre se răsfrâng la nivelul cetățenilor din acele state și determină încrederea pe care aceștia o au în Uniune”, a spus Viorica Dăncilă la Strasbourg. Românii au încredere în Europa și încrederea în Europa lucidă nu poate fi influențată de opiniile unui om care, deși a petrecut 9 ani în Parlamentul European este complice la maltratarea justiției și a statului de drept, prin calitatea să de Premier.  Statul de drept este o realizarea a oricărui stat european. În statul de drept, nu poți invocă ciocnirile de forță de la Paris și să ridici întrebarea de ce nu a fost nimeni chemat de la Paris pentru a da explicații  despre situația de facto, așa cum s-a întâmplat în România. Tot Viorica Dancila, cea care condamnă fake news este cea care îl răspândește cu încăpățânare, cu mândrie și cu aroganță, în fața întregii Europe!

        „Tot timpul când luăm decizii trebuie să ne gândim la cetățenii din statele membre” și că este necesară eliminarea oricărei forme „de tratament discriminatoriu”, “ma asteptam ca un lider de grup politic sa vina pe probleme europene, nu pe probleme interne”, Europa “sa ii lase pe romani sa hotarasca singuri”.

        Nu putem vorbi de accesul la masă deciziilor atât timp cât nu ne supunem normelor comune, motiv pentru care România nu este niciodată exclusă atât timp cât încrederea instituțiilor europene într-un stat de drept, în care domnește respectul pentru cetățeni și pentru drepturile lor, este valida. Nu Europa trebuie să câștige încrederea românilor și a votanților, noi trebuie să câștigăm încrederea Europei. Suntem în anl 2019 și absorbția fondurilor europene este insignificativa, față de cât ni s-a oferit și nu am putut accesa. Cu toate acestea, Viorica Dancila se laudă cu creșteri de salarii și pensii, absorbție bună și prosperitate, deși, astăzi, acolo, nu despre aceasta a fost vorba! In Romania, momentan, statul sunt ei, nu cetatenii!  

        Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, care a avertizat-o pe Viorica Dăncilă că guvernul pe care îl conduce ar putea fi al treilea în cazul căruia va fi activat Articolul 7 din Tratatul UE şi că, în cazul în care nu încearcă să urmeze recomandările Comisiei de la Veneţia, întreaga familie liberală nu va merge în alegeri cu „astfel de parteneri”. Replica lui Dan Nica, fost membru al guvernelor PSD si actual europarlamentar,  a fost aceea ca , dl. Verhofstadt negociaza cu un “mic partidulet din Romania pentru alegerile viitoare”, motiv pentru care viziunea liderilor europeni este distorsionata, fata de starea actuala a politicii romanesti, pe fondul campaniei “electorale deja inceputa”.  

        Despre recursul compensatoriu, in care sute de detinuti recidivisti au fost eliberati in societate producand alte victim, Viorica Dancila a reluat cu nonșalanță discursul lui Tudorel Toader, acuzând guvernul tehnocrat în privința începerii acestui proiect și modalitatea în care el a fost implementat.  – “Niciun roman nu poate spune ca Guvernul Romaniei a luat vreo masura impotriva justitiei!” a afirma Dancila.
 
        La finalul dezbaterilor din plen, Viorica Dancila a susținut o conferință comună cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, unde au fost intrebaţi de cadrul financiar multianual, statul de drept, aderarea la spaţiul Schengen, libertatea presei şi eventuală aplicare a Articolului 7 din Tratatul UE în cazul României. Răspunsurile oferite de Viorica Dăncilă au arătat că România este una dintre cele mai mari democraţîi din Europa și printre cele mai prospere țări. România întruneşte toate criteriile de aderare la spaţiul Schengen, libertatea presei există şi este foarte bine fundamentată, iar statul de drept nu este încălcat în România. Pe agenda sau masa Guvernului nu există amnistie.  E aproape un vis să trăieșți în România, ghidându-ne strict pe declarațiile premierului.
Ce se întâmplă în realitate în România este că statul de drept se clatină cu fiecare zi ce trece și se pare că luciditatea partenerilor externi este singură care poate susține la Strasbourg vocea cetățenilor României. Într-o țară a abuzurilor zilnice, a nerespectării drepturilor cetățenilor, a unei abordări dictatoriale la adresa oricărui demers al oricărui cetățean "de a ieși din rând", omul de rând are din ce în ce mai multă nevoie de alți reprezentanți ai României, care să nu ne mai facă progresiv de ras în Europa și în lume!
 
        "Cred că ați fost dezinformați", "noi cunoaștem cel mai bine", "mă așteptăm să aveți încredere în noi" sunt sintagme la care atât Viorica Dancila cât și majoritatea parlamentară de la Bucureșți apelează adesea pentru a ne trata că pe cetățeni de mâna a 4-a pe fiecare dintre noi, jignindu-ne zilnic inteligență și simulând deținerea puterii absolută de către cei mai avizați dintre ei, deși în realitate toți, noi, românii, simțim pe pielea noastră, contrariul! Trăim un circ, o simulare și o bătaie de joc.
 
        Alegerile și votul sunt singurele elemente democratice care ne pot salva de incompetența, aroganță, aruncarea vinei de colo-colo. Când nu e de vină ministrul, e Guvernul anterior, "agenturile streine", Soros, opoziția sau oricare altcineva. Poate chiar Parlamentul, dar Parlamentul este "ales de popor". analizând firul logic al evenimentelor, poate e vină noastră, a cetățenilor că trăim în România condusă de dvs. și actuală majoritate, doamna Dancila?
 
        Adeptă a principiul "dacă nu îi poți convinge, încurcă-i", doamna Dancila a oferit un spectacol astăzi în Europa. A repetat cu tonul blând același discurs, menționând de două ori în dreptul la replică "mă aflu astăzi aici în față Parlamentului României [...]". Poate e de vină oricine a scris acele voi, zgomotul de fundal, insuportabilitatea reproșurilor atunci când în opinia ta eșți cel mai bun, aceiași ignoranța, aroganță și trăirea într-o bulă în care totul este perfect? 

        Indiferent de motive, România nu merită a fi reprezentată astfel în Europa. Nu poți reproșa Europei că nu tratează în mod egal, în timp ce tu calci în picioare orice acord cu Europa. Vor urmă aproape 6 luni în care Viorica Dancila va avea grijă și de Europa. În România, toate merg excelent. Se vor convinge și alțîi, nu doar românii, că au de-a face cu o simulare a unei "Presed(i|E)ntii" din care sperăm să ieșim cu bine, precum și europarlamentarul C. Ivan (ex-PSD, actual independent dar năzuind la un nou mandat cu PSD) afirmă: "Președinția CE va fi un succes, pentru că trebuie să fie un succes!". Pentru că putem, nu? Oare pot? Cat timp va mai functiona acest discurs dublu, conform caruia “noi suntem europeni”, dar actionam impotriva intereselor europene ale Romaniei?

        Amintiti-va 10 august 2018 si tot astazi, in timp ce Viorica Dancila afirma ca exista libertatea presei, un post TV romanesc a fost sanctionat cu 10 minute de suspendare a emisiei din cauza difuzarii scenelor violente de la 10 august, unde protagonistii au fost protestatarii pasnici si Jandarmeria? Cazul e Anchetat de ONU si Parchetul Militar. Acelasi Parchet in cadrul caruia, Inspectia Judiciara a fost aciuata de Tudorel Toader asupra a 2 dintre procurorii care se ocupa de dosarul 10 august. Asta e Romania perfecta a doamnei Dancila?

        Ieși la vot, exprimă-ți opțiunea pentru oameni noi, pentru competență și pentru oamenii care să te poată reprezenta cu demnitate și cu respectarea statutului de partener de încredere pentru Europa! Votează pe 26 mai în prima rundă de alegeri din acest an, în cadrul alegerilor europarlamentare. Haideți să schimbăm față României în lume, prin alegerea oamenilor noi, competenți și responsabili!

Inapoi