Din comisia economica din Senat

Din comisia economica din Senat

Azi la sedința Comisiei economice a fost prezentă conducerea ANRE pentru a discuta despre raportul de activitate al anului 2017.

Am aflat că ANRE a trimis solicitare către 115 UAT-uri pentru a obține date privind reabilitarea termică a clădirilor publice. Câte răspunsuri credeți că au primit? 56 de răspunsuri și nici acelea complete.

Am aflat că ANRE a trimis solicitare de informații către cele 61 de localități ce dețin sistem de încălzire centralizat pentru a afla dacă se contorizează individual energia termică. Au primit 42 de răspunsuri, foarte puține conținând gradul de contorizare.

Legea privind venitul minim de incluziune a fost amânată pentru anul 2021, consumatorul vulnerabil nu este o prioritate pentru Guvern. E nevoie să știm cine sunt cei pentru care este o povară plata cheltuielilor pentru încălzirea și întreținerea locuinței și să monitorizăm evoluția acestora.

Avem nevoie de date ca să știm care sunt măsurile potrivite pentru a ne îmbunătăți viața și avem nevoie ca instituțiile să colaboreze real între ele. Altfel riscăm să propunerm măsuri frumoase doar pe hârtie. Acesta a fost mesajul meu pentru reprezentanții ANRE.

Inapoi