Romania in colaps!

Romania in colaps!

În maxim o zi, termocentralele care asigură un sfert din energia țării riscă să fie închise, dacă nu se rezolvă criza declanșată de minerii Complexului Energetic Oltenia.

Oamenii cer condiții mai bune de lucru și salarii decente. Asta în condițiile în care un miner cu 38 de ani vechime ajunge să câștige de abia 2000 lei pe lună.
Cu ce soluții a venit Guvernul în sprijinul lor? Cu celebra OUG 114/2018 care impune o taxă suplimentară de 2% pe cifra de afaceri pentru companiile din domeniul energetic, deși au fost avertizați că primii loviți ar putea fi chiar minerii.
Oamenii nu mai au încredere în nimeni. Reprezentanții Guvernului au încercat să-i momească cu creșteri salariale. Nici măcar liderii din sindicate nu au reușit să-i convingă pe mineri să renunțe la grevă după ce s-a aflat că aceștia beneficiază de sporuri uriașe și de sinecuri pentru rude în cadrul companiei.
Incompetența Guvernului, prin măsurile luate la sfârșit de an, își fac deja efectele. Datorită acestei crize, România a ajuns să importe o mare cantitate de energie electrică, iar românii plătesc acum cel mai mare preț la energie din Europa.

Inapoi