Hai sa vorbim, hai sa construim!

Hai sa vorbim, hai sa construim!

Dragi prieteni,


A început o nouă sesiune parlamentară și îmi doresc să vă aflu părerea în legătură cu temele pe care să mă concentrez în următoarele 6 luni. La adresa https://www.facebook.com/SilviaDinicaUSR/photos/a.1128264853938148/1913489245415701/?type=3&theater puteți posta într-un comentariu un top 3 al priorităților pe care le considerați cele mai importante:

1) Școala bună lângă casă - fiecare copil să beneficieze de educație de calitate (profesori pregătiți, manuale corecte la școala sau grădinița cea mai apropiată de casă).

2) Siguranța copiilor în școli - copiii trebuie să fie în totală siguranță atunci când sunt la școală (siguranță fizică în interacțiunile dintre ei și cu profesorii, siguranță emoțională - evitarea fenomenului de bullying, siguranța clădirilor în care învață).

3) Planuri de învățământ, programe și manuale pentru prezent; curricula școlară învechită și neadaptată cerințelor de pe piața muncii este motivul pentru care elevii nu au abilități practice pentru a face față provocărilor unui loc de muncă.

4) Reformarea liceelor tehnologice, așa încât acestea să aibă activități educaționale care să ajute copiii să recupereze diferențele de învățare, precum și alocarea a activităților practice pe toată durata studiilor.

5) Cum ajutăm copiii să meargă la școală din plăcerea de a învăța - combaterea abandonului școlar, fenomen care devastează sistemul de educație.

6) Ce aer respiram? Decarbonizarea sistemului de transport, dezvoltarea industriei și a infrastructurii pentru mașinile electrice.

7) Simplificarea interacțiunii a cetățeanului în relația cu instituțiile statului - digitalizarea administrației.

8 ) Consumatorul vulnerabil de energie electrică - cine este și cum îl putem sprijini?

9) Creștere economică sustenabilă, bazată pe exporturi și cercetare.

10) Reabilitare sau soluții alternative la RADET.

Vă aștept cu interes răspunsurile și vă mulțumesc anticipat!

Inapoi