Proiect de lege pentru plata TVA la incasare

Proiect de lege pentru plata TVA la incasare

Proiect de lege pentru plata TVA la încasare: creşterea pragului de la 500.000 euro la 1 milion euro cifră de afaceri

O parte a firmelor din țara noastră are probleme când vine vorba de recuperarea banilor pe produsele vândute către alte firme. Acestor firme nu le sunt plătite la timp bunurile pe care le-au vândut, dar ele trebuie să plătească dările către stat, în cazul acesta TVA-ul. Acest lucru le duce, de cele mai multe ori, în colaps.

Pentru a rezolva această problemă a apărut sistemul TVA la încasare. Adică firmele plătesc TVA-ul datorat către stat de abia în momentul când au şi încasat banii pe produsele vândute. Pentru acest sistem pot opta, însă, doar firmele care au o cifră de afaceri anuală până în 500.000 de euro.

Exemplu:
Avem o firmă din județul Vrancea care produce încălțăminte şi care are o cifră de afaceri de 670.000 eur. Își vinde produsele către magazinele din județ, însă stabilește cu aceștia să îi plătească banii pe încălțăminte de abia după ce ele, la rândul lor, au vândut către clienții lor aceste produse.
În acest moment, după legea actuală, în momentul în care firma producătoare de pantofi a emis factura către magazine trebuie să şi plătească TVA-ul către stat.
Prin sistemul propus de noi în acest proiect de lege, ele vor plăti TVA-ul către stat abia când magazinele i-au dat banii pe pantofi.

Sunt numeroase firme care depășesc cifra de afaceri de 500.000 de euro şi care întâmpină probleme în a recupera banii pe care îi au de încasat pe marfa vândută.

De aceea, prin acest proiect de lege, ne dorim creșterea pragului la o cifră de afaceri anuală de 1 milion de euro până la care firmele pot opta pentru acest sistem pentru a le oferi şi lor normalitatea: nu poți plăti încă ceea ce nu ai încasat!

Mai multe detalii, aici: https://goo.gl/p4DSqH

Inapoi