USR a cerut abrogarea integrală a OUG 114

USR a cerut abrogarea integrală a OUG 114

Niciunul dintre amendamentele propuse de opoziție referitoare la OUG 114 nu a fost discutat în Comisia de buget-finanțe a Senatului. Nu am văzut nici raportul grupului interministerial privind impactul acestei ordonanțe, deși l-am cerut personal.

USR a cerut abrogarea integrală a OUG 114, motivul fiind că a împins economia românească spre o stare de criză. Scopul acestei ordonanțe nu este altul decât încercarea guvernului de a face rost de bani pentru salarii și pensii prin taxarea companiilor din sectorul energetic, domeniul bancar sau al telecomunicațiilor. Mai mult, Comisia Europeană a notificat guvernul de la București asupra faptului că OUG114/2018 încalcă dispozițiile Directivei privind gazele naturale și Regulamentului privind securitatea aprovizionării cu gaze naturale.

Să nu uităm că suntem în an electoral, cu două rânduri de alegeri - pentru Parlamentul European și pentru președinția țării - iar coaliția de guvernare vrea să iasă învingătoare. Cu prețul punerii pe butuci a economiei României.

Inapoi