Dragnea : pro-european convins

Dragnea : pro-european convins

Dacă nu știați, Liviu Dragnea este un pro-european convins. Și un pro-american și mai convins. Totuși, se simte terorizat și înfricoșat de Uniunea Europeană. De ce oare? Cu ce îl terorizează Uniunea Europeană pe Dragnea?

O fi vorba de banii de la UE (fonduri structurale și de coeziune) pe care i-am putea primi, cu condiția să avem oameni competenți și capabili în ministere, care să vină cu soluții la birocrația excesivă și la lipsa de informare a beneficiarilor? Bani pe care administrația centrală și locală nu îi poate sifona după bunul plac.

O fi vorba de aceeași Uniune care a primit în ultimii ani un număr uriaș de tineri și de oameni în floarea vârstei și în plin avânt profesional care au plecat din România? Antreprenori de succes din țară care preferă să fie antreprenori afară, o grămadă de tineri absolvenți de facultate care preferă să lucreze necalificat în afară, decât să înceapă o carieră în România. Toți acești oameni au plecat din România nu din nevoi materiale, ci din imposibilitatea de a trăi într-un stat confiscat politic pe de-a întregul.

O fi vorba de liderii grupurilor politice europene, reuniți în Conferința Președinților PE care au dat săptămâna asta un semnal clar de unitate în privința candidatului votat săptămâna trecută la șefia Parchetului European: Laura Codruța Kövesi?

În acest context, de ce mai doreşte PSD să își trimită reprezentanți în Parlamentul European dacă liderul este aşa îngrozit de el?

Inapoi