Statul roman pierde 2 mld de lei in domeniul gazelor naturale

Statul roman pierde 2 mld de lei in domeniul gazelor naturale

2 miliarde de lei va pierde statul român în domeniul gazelor naturale din cauza OUG 114/2018 (ordonanța lăcomiei)

Miercuri, 13 martie, s-a desfășurat Conferința Internațională de Gaze din România, unde au participat reprezentanții celor mai importante entități din sectorul energetic.
Printre ideile cele mai importante menționate de aceștia regăsim:
- ca urmare a OUG 114/2018 (ordonanța lăcomiei) statul român va pierde 2 miliarde de lei în domeniul gazelor naturale;
- riscăm să plătim amenzi de sute de mii de euro pe zi, ca urmare a deschiderii de către Comisia Europeană a unei proceduri de infringement, din cauza faptului că OUG 114 nu respectă legislația europeană;
- destul de probabil să vedem până în 1 aprilie modificări la OUG 114, din cauza faptului că a fost făcută pe genunchi și prezintă anumite neclarități;
- nu avem mecanisme eficiente de protejare, de identificare, dar mai ales o definire clară a consumatorului vulnerabil.

Privind spre viitor, ar trebui să ne uităm către statele vecine care au liberalizat deja piața gazelor. În aceste state s-a ajuns la tranzacționarea unor cantități de gaze de zeci sau sute de ori mai mari decât cele din România, asigurându-și securitatea energetică, creând locuri de muncă și totodată reușind să-și protejeze consumatorii vulnerabili.

Dar ce așteptări să avem de la un guvern al cărui singur interes este să-și grațieze și amnistieze penalii? Îi mai lăsăm să ia decizii pentru care să plătim noi toți?
#FărăPenali #DeDataAstaVotez #26mai

Inapoi