Imprumutati bani daca stiti ca nu-i mai recuperati?

Imprumutati bani daca stiti ca nu-i mai recuperati?

Dumneavoastră ați împrumuta pe cineva dacă știți că s-ar putea să nu vă mai dea banii înapoi?

Domnul Orlando Teodorovici nu știe ce măsuri să mai ia pentru a obliga băncile să finanțeze deficitul bugetar al României. De când a intrat în vigoare ”ordonanța lăcomiei”, Ministerul Finanțelor a avut probleme în a se împrumuta de la bănci.

Zilele acestea, sub pretextul încurajării creditării economiei românești (adică a companiilor și persoanelor fizice din România), domnul Teodorovici vrea să vină cu o nouă ordonanță de urgență prin care, de fapt, să oblige băncile să finanțeze statul. Practic, ceea ce propune este ca dacă băncile nu acordă credite, vor plăti taxe mai mari. Statul român a luat în ultimii ani, cea mai mare parte a creditelor acordate de bănci, prin titluri de stat. Prin urmare, este foarte probabil ca banii care ar trebui să meargă către creditarea companiilor si a cetățenilor români, să ajungă de fapt în finanțarea deficitului bugetar.

De ce este această ordonanță problematică? Statul român nu prea poate finanța deficitul bugetar. Dacă statul nu reușește să dea înapoi banii către bănci, atunci vor avea de suferit în primul rând cetățenii de rând, care economiile depuse la bănci, dar și cei care au credite si vor fi nevoiți să plătească dobânzi mai mari.

Inapoi