Marile provocari globale: Cum ne dezvoltam si ce fel de viitor ne dorim?

Marile provocari globale: Cum ne dezvoltam si ce fel de viitor ne dorim?

Zilele acestea particip la lucrările UIP (Uniunea Interparlamentară) organizație internațională care unește Parlamentele naționale a 172 de state. Se lucrează în comisii.

Activitatea mea principală se desfășoară în cadrul Comisiei pentru Dezvoltare sustenabilă, Finanțe și Comerț în a cărei conducere am fost realeasă. Reprezint România, statele UE, Canada, Australia și Noua Zeelanda, fapt care m-a onorat și m-a responsabilizat deopotrivă.

E important ca activitatea noastră în cadrul comisiilor să se concentreze pe implementarea rezoluțiilor adoptate. Pentru dezbaterea e un prim pas, întotdeauna este important cum implementam ceea ce se discută în cadrul dezbaterilor.

De ce? Pentru că problematica pusă în discuție este în interesul nostru global și nu mai avem timp de pierdut. De aceea marea provocare pentru noi toți este transpunerea concluziilor acestor grupuri interparlamentare de lucru la specificul local pentru a produce real impact asupra comunităților.

Azi, în prima parte a zilei are loc o discuție generală despre educație Parlamentarii vor analiza modul în care parlamentele pot ajuta educația să combată xenofobia și extremismul și să creeze societăți incluzive.

Inapoi