FAKE NEWS: Pot decide alegerile din România?

FAKE NEWS: Pot decide alegerile din România?

Știrile false hotărăsc președinți, încurajează epidemii și împart oamenii în tabere adverse. În multe țări, dezbaterea despre fake news este un subiect fierbinte. În SUA, în Marea Britanie și Franța, țări cu tradiție democratică solidă, comisii oficiale de anchetă au constatat că alegerile prezidențiale sau referendumul pentru Brexit au fost semnificativ influențate de știri fabricate. Mai mult decât știri false, fake news sunt știri anume create pentru a manipula și a dezinforma, dând naștere astfel tensiunilor sociale, polarizării și neîncrederii.

În contextul unui peisaj mediatic cu derapaje majore precum cel din România, Uniunea Salvați România - USR organizează această dezbatere care va avea loc vineri, 22 iunie, de la ora 13.30, la Impact Hub, Splaiul Unirii, nr 165, Timpuri Noi Square, etaj 1, sala San Francisco.

Invitați sunt: Martin Mycielski, director de comunicare al EU Disinfolab, Ioana Avadani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, Lucian Mindruta, jurnalist, Nicu Stefanuta, funcționar european responsabil cu relația dintre Parlamentul European și Congresul American, Nicolae Ţîbrigan, expert al Laboratorului de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică. Moderator: Silvia Dinică.

Cum au influențat stirile fabricate alegerile din SUA și votul pt Brexit, ce este EU DisinfoLab, cum se apără Uniunea Europeană de pericolul știrilor false și ce putem face în contextul alegerilor din 2019 și 2020 pentru a preveni dezinformarea sunt câteva dintre subiectele care vor fi abordate în cadrul dezbaterii.

Inapoi