Despre singurul om egal cu tot Parlamentul si datoriile sale

Despre singurul om egal cu tot Parlamentul si datoriile sale

Un singur om din România este ,,egal" cu tot Parlamentul. El este singura persoană care are dreptul să se opune intrării în vigoare a unei legi votate de Parlament și este singurul care poate bloca la Curtea Constituțională abuzurile legislative. Avocatul Poporului.
Victor Ciorbea este unul dintre oamenii de la care statul român are mari așteptări și pe care tot statul român îl remunerează cu o sumă frumușică pentru acest lucru: primește vreo 36.000 lei indemnizați și, bineînțeles, pensie specială. La rândul lui, însă, are mai multe ,,datorii" față de statul român.

⚖️ Are datoria să conteste legi la CCR. În calitatea sa de Avocat al Poporului el trebuie să reacționeze rapid, prompt și hotărât, însă, de multe ori, este lipsit de reacție la multe subiecte importante și mult mai puțin implicat decât ar trebui. În februarie, USR i-a solicitat să conteste la CCR, OUG-ul pe justiție. Împreună cu mai mulți colegi parlamentari, ne-am întâlnit personal cu domnul Ciorbea și i-am explicat că acel OUG afecta mecanismele de justiție și prin urmare intervenția dumnealui prin contestația la CCR este extrem de importantă. Ce s-a întamplat după aceea? Absolut nimic. 

Inapoi