PSD-ul si prezentele la cursuri sau Politica de 10 lei

PSD-ul si prezentele la cursuri sau Politica de 10 lei

În prima zi de desfășurare a probelor scrise de Bacalaureat, PSD transmite public promisiuni cel puțin surprinzătoare: „Vouchere de 10 lei/elev pentru fiecare zi de școală cu prezența integrală”. 
De când? Pentru ciclul primar: înainte de alegerile prezidențiale de anul acesta. Pentru ciclul gimnazial: înainte de alegerile parlamentare de anul viitor. Coincidențe, desigur. Dar haideți să intrăm pe fondul măsurii anunțate. Practic, ni se anunță cumpărarea prezenței copiilor la cursuri. Dar, oare, le cumpărăm și competența? 
În loc să tratăm cauzele fenomenului de abandon școlar care țin de lipsa cadrelor didactice, de lipsa dotărilor, de neatractivitatea și neadaptarea curriculei școlare sau/și inaplicabilitatea noțiunilor predate în viața de zi cu zi, ni se propune o măsură populistă de stimulare financiară a copiilor.

Să nu uităm că săptămâna trecută prin OUG privind Codul administrativ al României s-a decis „eliminarea transportului rutier judeţean de călători din sfera serviciilor publice, situaţie în care acesta se desfăşoară în regim comercial” afectând astfel reducerile aplicate elevilor și studenților. 
Cum vor putea ajunge copiii din localitățile sărace și izolate la școală? Sau cu acești 10 lei ei ar trebui să își plătească transportul la școală?

Compensează cei 10lei/zi/elev pensiile speciale suplimentare aprobate prin aceeași OUG?
 
Inapoi