Solidaritate cu Federatia Elevilor din Romania

Solidaritate cu Federatia Elevilor din Romania

Mă alătur demersului Federației Elevilor din România de a sesiza Avocatul Poporului în privința nenorocirii numite Ordonanța de Urgență pe Codul Administrativ care privează zeci de mii de elevi de reducerile acordate pe transportul județean în comun.
De aceea, astăzi, am depus şi eu o sesizare către Avocatul Poporului prin care solicit atacarea acestei OUG la CCR. 
Într-o țară dezvoltată, cu o economie construită pe principii solide, Piața trebuie lăsată să se autoregleze. Dar, în România din 2019, vorbim despre una dintre cele mai mari rate ale abandonului şcolar, de familii care trăiesc la limita supraviețuirii, despre copii care merg zeci de kilometri pentru a ajunge la şcoală. 
Fără menținerea măcar a plafoanelor de transport şcolar lăsăm atâția copii la "mâna" transportatorilor, încălcându-se astfel Legea Educației Naționale.

Vă invit să completați şi Petiția inițiată de Federația Elevilor din România pe care o ataşez mai jos.

Este important ca autoritățile, Guvernul PSD-ALDE să înțeleagă că Educația copiilor noştri nu este o monedă de negociere cu niciun baron local sau alt partid politic care îi ajută să rămână la guvernare.

Petiția:

https://campaniamea.declic.ro/petitions/solicitam-avocatului-poporului-sa-salveze-elevii-ramasi-fara-transport-scolar?fbclid=IwAR3EiLgC2l1moaEDL9ZjQlgfajNEeCZ_bpBicwZY2DfadO6mmHpceZ8S5sg

Inapoi