Cum acopera PSD-ALDE gaura din buget?

Cum acopera PSD-ALDE gaura din buget?

Premierul Viorica Dăncilă și Ministrul Finanțelor Orlando Teodorovici sunt disperați să acopere gaura din buget de 11 miliarde de lei. 

Soluția pe care au găsit-o urmașii lui Dragnea este oprirea programului cornul și laptele pentru elevi. USR consideră că este o măsură profund greșită și iresponsabilă. 

Dacă PSD-ALDE au nevoie de bani, le dăm noi o soluție: tăiați pensiile speciale! Acestea ne costă anual aproape 2 miliarde de euro, în timp ce programul cornul și laptele are un impact de 121 milioane euro, adică de 16 ori mai puțin! De aici îndemnăm Guvernul să taie, nu să lase peste 200.000 de copii fără corn și lapte, hrană esențială pentru o parte dintre elevii din mediul rural. Dăncilă taie fix de unde ar trebui mai puțin - de la educația copiilor. 

Mai grav este că ideea vine după ce săptămâna trecută, în urma unui OUG păgubos, Dăncilă a lăsat elevii și studenții fără decontări de transport rutier. În acest caz, vorbim despre 120.000 de copii afectați. Efectul? Adâncirea inechității sociale și creșterea abandonului școlar, marea rană deschisă a școlii românești. 

Când USR va fi la guvernare, în 2020, va elimina pensiile speciale și va încuraja politicile sociale a căror beneficiari sunt în primul rând copiii/elevii. Un proiect USR de eliminare a pensiilor zace de aproape 2 ani în Parlament, însă PSD-ALDE îl ține la sertar.
Inapoi