Rectificarea bugetara din toiul noptii

Rectificarea bugetara din toiul noptii

Avem cifrele oficiale ale proiectului de rectificare bugetară fără măcar ca acesta să fie pus, mai întâi, în dezbatere. Avem parte de tăieri masive la:
❌ educație:- 1,03 miliarde lei
❌ cercetare și inovare: -369,1 milioane lei
❌ transporturi: -128,8 milioane lei
❌ agricultură: -310,4 milioane de lei
❌ fonduri europene: -681,9 milioane lei

Guvernul ia bani tocmai de la domeniile cele mai vulnerabile ale statului român. În toată această poveste, educația joacă rolul Cenușăresei care are cel mai mult de suferit. Viorica Dăncilă și PSD au mințit populația - s-au angajat că vor investi masiv în acest domeniu, au spus prin toate vocile partidului că vor suplimenta fondurile pentru educație și acum fac exact contrariul. Din banii tăiați ar fi putut fi construite sute de școli.

Infrastuctura se află, de asemenea, într-o situație dezastruoasă. Ministrul Transporturilor a reușit incredibilul ”record" de a cheltui mai puțin de o treime din buget în timp ce, România rămâne țara în care zeci de mii de oameni mor din cauza drumurilor proaste sau țara care deține recordul la cei mai puțini kilometri de autostradă din Uniunea Europeană.

Pe de altă parte, mai mulți bani vor ajunge la programul național de dezvoltare rurală - PNDL (1,5 miliarde de lei) adică fix la fondul acela destinat baronilor locali. După ce Guvernul Dăncilă a primit critici dure din partea primarilor pentru că le-a tăiat bugetele acum nu face altceva decât să le dea înapoi banii pe care i-a luat, la începutul anului, prin legea bugetului.

Iată cel puțin 4 măsuri pe care USR le consideră necesare pentru a stabiliza economia:
1. Stabilizarea cheltuielilor publice
2. Eliminarea pensiilor speciale
3. Eliminarea programului PNDL – un sac fără fund cu 0 realizări
4. 0 taxe pe salariul minim.

Uniunea Salvați România - USR se opune categoric proiectului de rectificare bugetară. Guvernul Dăncilă trebuie să dea dovadă de responsabilitate și grijă față de cetățenii acestei țări. Guvernul nu trebuie să taie bugetele domeniilor vitale de care depinde dezvoltarea durabilă a românilor și a statului român.

Inapoi