Zile de foc pentru romani. Ne ,,topim" sub un val de canicula.

Zile de foc pentru romani. Ne ,,topim" sub un val de canicula.

România ,,se topește" zilele acestea sub un val de caniculă. Avem parte de nopți tropicale și zile toride în care temperatura pe care o resimțim la soare ajunge chiar și la 40 de grade.

Este o perioadă în care toată Europă trece prin fenomene meteorologice extreme: temperaturi foarte ridicate, vânt puternic și ploi. Grecia, de exemplu, este sub cod roșu de incendii de vegetație, iar în Serbia este caniculă, și temperaturile ajung chiar și la 38 grade.

După ce mai multe state europene au înregistrat temperaturi record - Paris: 42,6 grade Celsius, Olanda: 40, 7 grade Celsius sau Londra: 38,1 grade Celsius - luna iulie a fost declarată cea mai caldă lună înregistrată pe Pământ de când se fac măsurători.

Canicula, sau vântul puternic sunt efectele vizibile ale schimbărilor climatice care au dat peste cap Europa. Vremea foarte caldă este extrem de periculoasă pentru că poate afecta grav sănătatea oamenilor și a animalelor.

De aceea, este foarte important să luăm cât mai multe măsuri care să contribuie la diminuarea efectelor schimbărilor climatice și la protejarea sănătății și vieții oamenilor. Avem nevoie de:

1. Spații verzi pentru îmbunătățirea calității aerului din orașe
2. Locuințe reabilitate termic
3. Sisteme de alertă individuală în caz de urgență
4. Orașe regândite pentru oameni, nu pentru mașini
5. Legislaţie naţională dedicată protecţiei climei

Dacă ne dorim să avem o planetă pentru copiii noștri trebuie să avem în vedere ca initiativele legislative și politicile publice să aiba ca efect reducerea efectelor schimbărilor climatice.

Inapoi