Un Presedinte full-time pentru Romania

Un Presedinte full-time pentru Romania

Azi a început campania electorală. Acum două zile cădea guvernul Dăncilă. Oamenii speră, e un val de emoție, de încredere. Ce va fi de mâine? Încep promisiunile: cu ce să începem, cum să începem, ce o să facem, cum o să facem? Vom reuși să facem din România o țară europeană în adevăratul sens al cuvântului?

Vom reuși dacă ne vom propune alocarea judicioasă a resurselor pentru dezvoltare, prin modernizarea și debirocratizarea instituțiilor statului, prin acordarea de șanse reale pentru toate categoriile sociale, prin buna guvernare.

Nu vom reuși prin pomeni electorale, nu prin mita dată baronilor, prin jocuri politice de culise ca să ajungem imediat la ciolan. Nu vom reuși dacă o să continuăm ca până acum. E o cale lungă, una care presupune reforme constituționale și politice, dezbateri sincere, dar și o mai bună alegere a valorilor promovate în societate.

Este nevoie azi de adevăr și de curățenie, nu de o guvernare care să umble cu cioara vopsită, o Mărie cu altă pălărie. Toți cei care au avut un rol esențial în “Republica Borfașilor” trebuie să plătească prețul corect. Și fără alegeri anticipate pot scăpa cu basmaua curată - tot ei rămân la butoane pentru că tot ei vor face legea. Prin vot le putem lua toată puterea, toate imunitățile, toate privilegiile: doar prin alegeri anticipate.

Noi, atât USR cât și PLUS, am făcut multe promisiuni, cum fac toți politicienii. Dar aceste promisiuni nu au fost doar vorbe goale, au venit însoțite de zeci de propuneri concrete. Și noi suntem pregătiți să le punem în practică, doar prin intermediul unei guvernări corecte și eficiente: știm că aceste propuneri nu vor trece de Parlamentul actual. Am văzut în acești trei ani cum ni s-au respins legile sau cum au fost lăsate prin sertare. Am mai văzut guverne fără sprijin parlamentar care n-au putut îndrepta prea multe.

Încet, încet, pas cu pas nu ajungem prea departe, mai ales dacă nu mergem pe drumul cel bun. Alegerea lui Dan Barna este pasul necesar, așa cum este și pasul spre alegeri anticipate.
#DanBarnaPreședinte

Inapoi