Mandatul Primarului Firea = Falimentul RADET

Mandatul Primarului Firea = Falimentul RADET

- Cum se simte Gabriela Firea când mulți bucureșteni suferă din lipsa apei calde și căldurii în casele lor? Oare ar dori doamna primar să locuiască într-o astfel de locuință și să înțeleagă la ce a condus lipsa de responsabilitate?

- Care este planul pentru oamenii care vor rămâne fără apă caldă și căldură în plină iarnă? Există un astfel de plan?

- Cum se va evita, concret, privarea cetățenilor de apă caldă și căldură în această iarnă în condițiile în care estimările specialiștilor sunt că avariile vor fi inevitabile și de mult mai mare amploare ca în anii trecuți datorită avansării degradării conductelor?

- Cum vor putea traversa o iarnă lungă cu temperaturi scăzute dată fiind situația catastrofală și incertitudinea privind alimentarea cu caldură a populației ?

- Care sunt costurile estimate cu reparațiile tuturor avariilor care vor apărea în această iarnă?

În 3 ani de la preluarea mandatului nu s-a intamplat mai nimic, deși promisiunile doamnei Firea din campania electorală au fost că va rezolva problemele cu energia termică în București.

Pe 21 octombrie 2019 doamna Firea spunea: “Calea este cea pe care am pornit noi. În primul rând atragerea de fonduri europene şi suntem foarte avansaţi pentru a atrage 180 de milioane de euro fonduri europene nerambursabile pe POIM în beneficiul bucureştenilor.“

Azi, RADET este în faliment, iar banii europeni sunt pierduți. Cu acești bani se puteau reabilita până la 500 km de conducte, iar pierderile, estimate acum la 28-30%, puteau fi mult reduse.

Principalele probleme sunt una financiară, legată de datoriile la ELCEN, și una tehnologică, legată de vechimea rețelei.

În ultimii 30 de ani avem parte de iresponsabilitate în formă continuată cu deturnarea fondurilor de la o prioritate cheie - modernizarea RADET pentru asigurarea de energie termică nepoluantă și la preț competitiv - către statui, târguri, panseluțe si ghirlande.

Inapoi