simPRO - editia a VIII-a

simPRO - editia a VIII-a

Educația nu se petrece numai în şcoală, locul unde ar trebui sa fie puse cât mai multe întrebări cărora să li se ofere şi răspunsuri sau teme de gândire, ci şi atunci când călătorim sau ne întâlnim cu prietenii. Sunt lucruri pe care le putem învăța din diverse situații de viață.

De asemenea, tinerii pot face lucruri importante în domeniul tehnologiei şi al antreprenoriatului. Ei vin cu suflul proaspăt de care noi, ca societate, avem nevoie.

Astăzi mi-am adus aminte de zilele în care mă aflam la catedră şi le vorbeam elevilor mei despre tainele și frumusețea matematicii. Cu momentele acestea neprețuite în minte, le-am vorbit acestor tineri frumoşi şi cu o curiozitate vie în deschiderea oficială a evenimentului organizat de către Societatea Studenţilor Universităţii Bucureşti, Societatea Europeană pentru Justiţie și Liga Avocaților din România, proiect naţional Simularea Parlamentului României – simPRO, editia a VIII-a, care are loc în perioada 06 – 08 decembrie, la Palatul Parlamentului.

Simularea Parlamentului României (simPRO) este un proiect care îi ajută pe elevii şi studenţii prezenți să participe activ la o simulare instituțională. simPRO reprezintă un proiect naţional care pune accentul pe dezbatere și acțiune. Este un proiect care încurajează tânăra generație în implicarea în viaţa comunităţii și dezvoltarea simţului civic.

Acest proiect este o replicare a procesului decizional din cadrul Parlamentului României pe grupuri politice, comisii parlamentare, precum şi în plen. Participanţii pot învăţa cum să identifice și să rezolve problemele unei comunități, cum să scrie şi să modifice un proiect legislativ pentru a respecta atât voinţa cetăţenilor, cât şi rigorile legislative.
Cu acest prilej, le-am mai transmis tinerilor cât de important este pentru societatea noastră ca ei să se informeze despre cum funcționează instituțiile statului care fac legi pentru ei, să se implice activ în politică şi, mai ales, să meargă la vot.
Implicarea noastră, a tuturor, în viața cetății este esențială. La fel și educația.

Inapoi