PSD a „revoluționat” sistemul fiscal din România

PSD a „revoluționat” sistemul fiscal din România

Doar 0,102% din firmele înregistrate în scopuri TVA au optat pentru sistemul de TVA defalcat

Una din măsurile guvernului PSD ce ar fi trebuit să ”revoluționeze” sistemul fiscal din România a fost TVA defalcat, care urma să se aplice tuturor firmelor din România înregistrate în scopuri de TVA.

Deși a fost o măsură nedorită de tot mediul de afaceri, Guvernul insista în toamnă ca această măsură heirupistă să fie aplicată pentru toată lumea. În ultimele zile ale anului 2017, coaliția de guvernare a decis într-un final să adopte o formă mai ușoară a legii, astfel încât split TVA a devenit opțională pentru majoritatea firmelor.

Având în vedere că doar 377 de firme au ales acest sistem, oare ce s-ar fi întâmplat în economia națională dacă TVA defalcat devenea obligatoriu pentru toate firmele de la 1 ianuarie?

Acum este evident că prioritățile coaliției de guvernare sunt cu totul altele, principala fiind aceea de a-și da amnistie pentru toți penalii din partid și de a legaliza furtul din bani publici. Nicidecum dezvoltarea economică, educație de calitate sau acces la servicii de sănătate.
Inapoi