Din dosarul fraude la CNAS

Din dosarul fraude la CNAS

”S-au terminat banii de la Casă, încercați luna viitoare poate reușiți să vă faceți analizele.”

De câte ori ați auzit această placă atunci când ați avut nevoie de investigații medicale? Și de câte ori ați scos bani din buzunar pentu a plăti niște servicii medicale de care, având calitatea de asigurat, ar fi trebuit să beneficiați gratuit. 4,5 milioane de euro au fost furați din banii bolnavilor, prin decontări fictive la Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate.

Modificările operate de majoritatea ticăloasă PSD-ALDE la Codul Penal a decriminalizat, în câteva secunde, acest furt. În dosar sunt inculpați șefii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și ai Casei de Asigurări de Sănătate a municipiului București, prieteni ai lui Liviu Dragnea.

"Dragnea dă legea cu PSD-u' să cadă grupul infracțional pentru ca ăia de la Casa de Asigurări erau ai lui, nu se face nicio pușcărie" - este una din discuțiile surprinse între părți din dosar. 

Ce a schimbat PSD-ALDE pentru a-i scăpa de pușcărie pe inculpații din dosarul Fraude la CNAS? Definiția grupului infracțional organizat, de care sunt acuzați șefii celor două case. Aceasta este încă o dovadă că modificarea legilor penale a fost făcută cu dedicație pentru infractori, cu nume și prenume.

USR a propus un proiect de lege pentru a preveni decontările fictive care asigură a accesul rapid (inclusiv prin mijloace electronice) la sumarul anual detaliat al decontărilor realizate din fondurile Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru fiecare asigurat român.
Inapoi