Mesajele pieței de la protest, ignorate!

Mesajele pieței de la protest, ignorate!

Cum a fost deturnată o demonstrația de civism și solidaritate și cum mesajele pieței au fost pur și simplu ignorate

Pe 10 august, în Piața Victoriei au venit români din toată țara și din afara țării să își exprime revolta față de modul în care este condusă România. În seara de 10 August am fost martorii unei deturnări ca la carte a unei manisfestatii pașnice și a unei demonstrații de artă a manipulării.

Rezultatul? Toată lumea vorbește acum despre confruntările dintre manifestanți și jandarmi. Nimic despre mesajele oamenilor din piață, nimic despre ce anume i-a adus pe românii din diaspora să protesteze în București și în multe alte orașe din țară.

Toate acțiunile autorităților, de la refuzul aprobării protestului și până la jignirea românilor plecați să muncească în străinătate, de la folosirea absurdă a gazelor lacrimogene încă de la începutul manifestației și până la felul artistic în care flăcările au fost lăsate să ardă minute bune, la câțiva metri de echipajele de pompieri, să fie timp pentru prim-planuri alarmante la televizor, toate acestea au dus la un haos total în piață care este principalul subiect al discuțiilor pe toate posturile de TV și pe canalele de social media.

România rămâne condusă de un guvern incompetent și iresponsabil, de indivizi corupți și condamnați penal. Acum, la 100 de ani de existență, România pierde în fiecare zi cetățeni care pleacă in străinătate in căutarea unei vieți decente. În acest timp, liderii politici ai coaliției de guvernare sunt preocupați exclusiv de modificarea legilor justiției pentru a scăpa de propriile condamnări penale.

Semnați inițiativa #FărăPenali, este șansa noastră să facem din România țara pe care ne-o dorim.

Inapoi