Ingrijorare pentru situația României

Ingrijorare pentru situația României

”Sunt extrem de îngrijorat de situația din România. Nu vom negocia cu privire la statul de drept.” a declarat Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European, după întâlnirea de ieri (25 septembrie) cu Viorica Dăncilă.

Weber spune și că România are probleme mari cu lupta anticorupție. ”România face pași înapoi în lupta anticorupție, iar independența justiției este sub presiune. Lupta împotriva corupției nu este un lux, ci o modalitate de a ne apăra cetățenii și mediul de afaceri de abuzurile din partea statului. Solicităm de urgență Guvernului român să schimbe această situație.”

Pe de altă parte, citind comunicatul de presă de pe site-ul Guvernului (https://goo.gl/pw3fB2), situația pare de-a dreptul roz! Dăncilă chiar a subliniat disponibilitatea sa și a Guvernului pentru un dialog deschis cu reprezentanții instituțiilor europene pe toate subiectele de interes.

Dacă Dăncilă și coaliția PSD-ALDE au impresia că pot merge cu orice gogoși la Bruxelles, se înșeală amarnic. Nu e ca și cum ar merge seara în platou la A3 și lumea de acolo o să-i aplaude, orice minciuni și informații false ar spune.
 
Inapoi