Moment de cotitură pentru România ca membru al UE

Moment de cotitură pentru România ca membru al UE

Moment de cotitură pentru România ca membru al Uniunii Europene

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat ieri dur modificările aduse legilor Justiţiei de către PSD-ALDE, avertizând că CE nu va ezita să aducă „în faţa instanţei guvernul român, dacă regulile sunt încălcate”.

Timmermans a fost prezent luni (1 octombrie) la ședința extraordinară a Comisiei LIBE (Comisiapentru libertăți civile și justiție) a Parlamentului European, în care s-a discutat despre situația din România. El a adăugat că oficialii de la Bruxelles vor evalua cu foarte mare atenție legile adoptate și conformitatea lor cu legislația europeană. 

Astăzi, premierul Dăncilă și ministrul Tudorel Toader se întâlnesc la Strasbourg cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, pentru a explica în detaliu ce se întâmplă cu proiectele de lege în domeniul justiției în țara noastră.

Știm că justiția, în special legile privind corupția, a fost mereu un punct sensibil al României ca stat membru al Uniunii. Calitatea de stat membru UE înseamnă nu doar drepturi și acces la fonduri europene, ci și obligații. Românii cred în proiectul european, o arată toate cifrele, și știu că locul nostru este în Europa. Ce facem pentru ca România să aibă locul pe care îl merită în Uniune?

Foto: screenshot G4media.ro
 
Inapoi