Vom avea căldură la iarnă?

Vom avea căldură la iarnă?

Azi bucureștenii au avut o zi frumoasă, cu vreme caldă. Și totuși, suntem în octombrie, iar vremea se va răci curând. Și vom avea nevoie de căldură în apartamente. Situația complicată dintre ELCEN și RADET este departe de a fi rezolvată.

Acum o lună a fost aprobat planul de reorganizare al ELCEN. Dar datoria pe care RADET o are la ELCEN este in continuare neasumată de către Primărie. Primăria ar trebui să plătească creditorilor Elcen cel puţin 2 miliarde de lei.

In acelați timp, rețeaua RADET are nevoie de reabilitare rapidă, la nivelul anului 2017 pierderile de energie termică pe reţea fiind de 28,61%.

Acum gigacaloria are un preţ de facturare de 163 de lei, diferenţa până la preţul de cost, de 398 de lei, fiind suportată de Primărie, din banii cetățenilor.

In prezent subvenția pentru căldură se acordă tuturor cetătenilor, dar o dată cu intrarea în vigoare a Legii privind venitul minim de incluziune, sistemul de acordare a subvențiilor pentru încălzirea locuințelor va fi modificat radical. Conform acestei legi subvenţia la încălzire, acordată de autorităţile locale, va fi acordată individual, fiecărui beneficiar. Iar fiecare consumator trebuie să aibă contract cu furnizorul de energie termică.

Photo: G4media.ro

Inapoi