La 3 ani de la Colectiv

La 3 ani de la Colectiv

Știți ce efecte a produs în urma ei tragedia de la Colectiv? Credeți că, acum - la trei ani de la cumplitul eveniment, România ar fi pregătită pentru o altă tragedie similară celei petrecute la Colectiv?

În spitalele din România au fost raportate oficial, în anul 2017, 19.607 infecții, dintre care 1.304 septicemii.

La 3 ani de la colectiv - numărul infecțiilor raportate din spitale aproape că s-a dublat . Înainte de acest moment, subiectul infecțiilor spitalicești era un subiect evitat despre care aproape că nu se știa și nu se vorbea în România.

Totuși, sunt în continuare foarte multe cazuri în care infecțiile din spitale nu sunt declarate. Au recunoscut-o medici și a recunoscut-o în declarațiilor publice chiar și Ministrul Sănătății, doamna Sorina Pintea care a afirmat că ,,Nivelul raportat al infecţiilor spitaliceşti din România este de 1,4%, în timp ce în Germania este de 8%,,. De ce nu sunt raportate aceste cazuri?  De ce ne este frică de adevăr?

La 3 ani de la Colectiv - din cele 340 de spitale unde se livrau dezinfectanți diluați, doar 132 au vrut să devină parte în proces și numai 3 participă la termenele procesului.

La 3 ani de la Colectiv – România nu mai are bancă de piele, vitală pentru marii arși. A fost închisă în secret. După 22 de ani de existență, autoritățile au închis singurul loc unde se depozita și conserva pansamentul biologic pentru aceștia. În primele zile de la incendiu, banca a fost extrem de importanță pentru tratarea răniților. Avea rezerve de 7.000 de centimetri pătrați de piele, suficienți pentru cei 137 de răniți internați.

La 3 ani de la Colectiv – Întrebată de jurnaliști, Prim Ministrul României, doamna Viorica Dăncilă nu a dorit să transmită niciun mesaj victimelor de la Colectiv.

La 3 ani de la Colectiv – pentru majoritatea celor care au reușit să scape cu viață după incendiu și infecțiile din spitale, România nu s-a schimbat. ,,Am pierdut atât de multe în Colectiv, încât a trebuit şi trebuie să lupt în fiecare secundă din acea clipă pentru a recâştiga până şi cea mai mică urmă de încredere în forţele proprii şi în mine. Sunt internată, asta spune multe cred. Fac operaţii, bandaje, recuperare… Degeaba salvatorii intervin repede, dacă nu există locuri în spitale,, a declarat una dintre supraviețuitoare.

3 ani de la Colectiv.

Photo source: monitorulcj.ro

Inapoi