PSD și ALDE sunt în stare să scoată România din UE

PSD și ALDE sunt în stare să scoată România din UE

Vreau să spun de la bun început că rezoluția Parlamentului European privind statul de drept în România și raportul MCV nu sunt împotriva României, ci împotriva Guvernului actual și a majorității PSD-ALDE din Parlament. Majoritate care de doi ani de zile subminează independența justiției, vrea amnistie și grațiere pentru penali, cu orice preț. Chiar și cu prețul scoaterii țării noastre din Uniune, într-un moment în care România ar fi putut să se afirme ca membru cu drepturi depline, la preluarea președinției Consiliului UE.

După această zi neagră pentru noi, este din ce în ce mai evident pentru toată lumea că România nu este pregătită să joace acest rol. Pe lângă pregătirile logistice necesare, România ar trebui să renunțe la așa-zisele reforme care practic pun în pericol independența justiției și statul de drept.

USR a depus deja proiecte de lege pentru a transpune recomandările Comisiei de la Veneția în legile justiției, va propune corectarea Codurilor Penale, în acord cu deciziile CCR și va lupta pe toate căile legale pentru respectarea drepturilor și libertăților din România.

Urmează doi ani electorali. Nu ne mai permitem să-i lăsăm pe acești guvernanți să ne conducă și să ne facă de rușine în toată Europa. Îi putem opri cu voturile noastre.
 
Inapoi