Prima Lumină: soluții pentru cei 13.000 de copii din România care trăiesc și învață la lumânare

Prima Lumină: soluții pentru cei 13.000 de copii din România care trăiesc și învață la lumânare


Există județe unde raportul caselor fără electricitate și numărul copiilor este de unu la unu sau chiar mai mult. Situația este dureroasă, pentru că în aceste case, cum este și cea din imagine, trăiesc mulți copii care nu au lumină, nu pot avea un calculator și din astfel de motive sunt excluși de societate. În timp ce scriem legi și dezbatem trebuie să ne gândim că este necesar să luăm atitudine cât mai repede, deoarece aceste vieți se scurg. Pentru ei timpul trece și viața se întâmplă.

Am lansat, alături de colegii mei Cristian Ghinea șiTudor Pop, Programul Național Prima Lumină, care propune instituirea unui sistem de vouchere pentru familiile ale căror locuințe nu au curent electric și care nu își permit să acopere costurile de conectare.

Cu ajutorul acestor vouchere de lumină, gospodăriile vor putea achiziționa un sistem verde de producere a energiei electrice (fotovoltaic, hidro sau eolian) sau, acolo unde soluția este posibilă și mai rentabilă, se vor putea conecta la rețeaua electrică de distribuție publică.

Mai multe detalii, aici: https://www.usr.ro/2018/11/19/programul-national-prima-lumina-usr-propune-solutii-pentru-cei-13-000-de-copii-care-traiesc-si-invata-la-lumanare/

Foto: Izolaţi în România
Inapoi